Wednesday, October 13, 2010

PENIAGA ONLINE WITH SSM

Sebelum ni aku penah highlight kan mengenai business online ni. Sekarang ni dah keluar akta,setiap peniaga online harus berdaftar dengan SSM. Bagus jugak keluar akta macam ni sebab nak melindungi hak-hak pengguna yang membeli secara online. Ohh yer, hati-hati untuk peniaga online..sebab SSM sentiasa membuat pemantauan perniagaan online ni. Jangan sampai ada yang kena denda sudah la yer. Satu lagi....LHDN pun bergabung dengan SSM....dimana bagi yang melebihi pendapatan minimum,siap la kalau korang tiba-tiba dapat surat dari LHDN...jadi bersiap sedia la dengan segala bil.,resit & semua detail la. So kepada peniaga online,sila la register perniagaan korang yer. Kebetulan masuk blog MAYANGSARI,ternampak pulak logo SSM...bagus MAYANGSARI dah register dengan SSM. Kalau membeli dengan peniaga online yang register dengan SSM pun takde masalah dah kalau terdapat penipuan sebab dah boleh buat aduan. Hak kita sebagai pengguna terlindung.


Promote skit walaupun  tak dapat apa...hahaha. Aku suka dress kat MS ni...semua cantik-cantik & murah!  Walaupun aku tak penah beli dengan MS tapi aku selalu buat comparison dengan web lain yang jual design yang sama. Ye la..hak pengguna harus ambik yang berkualiti tapi harga berbaloi. Kalau ada lagi murah,takkan nak beli yang mahal pulak kan. Kena berbelanja dengan bijak.


1 comment:

kakyong said...

yer ramai dah mendaftar dgn SSM..