Friday, October 22, 2010

SOS SENGKUANG CALIT

Ingat tak zaman sekolah dulo-dulo....kat tepi pagar ke ,kat kantin ker..mesti ada orang jual buah-buah,air & cekedis. Yang femes aku rasa...sengkuang. Sedapnya la kan....letak kacang tumbuk banyak...rege baru 20sen! sekarang dah 50sen...ada ke 50sen erk sekarang ni...hahaha ke seringgit. Bagi penggemas sengkuang calit,dah ada produk terbaru...korang boleh dapatkan dari kak ame.

Harga sos ni takde la mahal pun...sos merah/hitam + kacang tumbuk - RM9.80 + RM6(postage)
Sos yang dijual ni home made punya.... jom beli... klik SINI

8 comments:

el said...

a'ah dulu zaman sekolah rendah suka sgt beli sengkuang calit ni
beso ni pun beli gak..kalo ada gerai2 rojak buah dok jual od pun mmg suka

kakyong said...

kat sini masih ade yg jual di pasar mlm.. terbaek la kat Ipoh ni.. di pasar mlm taman perpaduan, melayu punya... ;)

Lyana said...

PERGH..SODAP NI HA

A.I said...

pergghhhhhh!! sedap tu. isk...

A.I said...

eh, cam sama lak komen aku ngan lyana. hahaha...TERUJA!

ILA HAFIZ said...

aku selalu beli kuah rojak madu brand adabi cicah dgn sengkuang. mmg sedap :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

teringat zaman sekolah2 dulu... heheheh..

lina said...

lama dah tak makana sengkuang calit ni....ada sekali hubby beli dgn penuh perasaan my daughter explained ni sengkuang calit sedap..comel jer