Tuesday, November 02, 2010

3 in 1 sickness

Hari ni mama on MC...demam,selsema & batok. Actually start batok lepas balik dari Melaka hari sabtu kelmarin..kenduri sepupu en.somi. Orang melaka kalau kenduri kahwin tak sah kalau takde tapai kan. So Mama pun makan la SATU,SATU je ok! Malam tu dah start tekak mama perit,pedih,dah batok bunyi keh-keh. Esoknya....makin batok & Isnin...makin terok..selsema sekali dah. Kat Office pun mama dah ting tong,kepala berat sangat..nak buat kerja dah tak concentrate. Eleh..selalu pun macam la concentrate sangat kan..hehehehe.

Balik semalam dari kerja...ambik batisya,kepala dah rasa nak hantuk kat dinding...huhuhu..terlampau sakit sangat. Aihh..tak boleh jadi dah ni. So....lepas dah masak,roger en.somi nak pergi klinik. 8.30pm terus gerak ke klinik dengan my princess. Manusia...MASYA ALLAH!! ramaii!! Mama tak tahu la turn mama no berapa. My princess....uncontraol & control..kejap itu,kejap ini. Situ ada la baby...budak-budak kecik...sibuk nak main dengan budak-budak tu. 'Adik..adik..sini..sini..' Mama tak kesah anak mama nak bercampur,cuma takot parent tu tak selesa la kan. Hati orang mane kita nak tahu

Tengok jam dah pukul 10 lebih..aihh ..tanya nes,katanya lagi 3orang...ALLAH...tak larat dah ni. Pukul 10.30....nes panggil...cek itu ini...doc kata tekak sangat merah...bagi ubat lain pulak. 10.45 en.somi sms...tanya kat klinik lagi ker...en.somi dah sampai rumah. Pukul 11 sampai rumah....masuk rumah,batok-batok sampai muntah.....macam tak cukup nafas nak bernafas dah. Makan nasik....makan ubat terus zzzzzzz.

Harap cepat la sembuh...takot jangkit kat my princess...huhuhu.

3 comments:

atie said...

musim skang nie kak....sana sini orang batuk....demam....selsema....anak atie sendri pun baru jer baik demam....

ILA HAFIZ said...

leh x skrang aku mintak sakit mata :(
aku sgt stress kat ofis..:(

eLYies said...

huhuhuh..sian ko kak sue...

aku doakan ko cepat sembuh..

anak2 aku pun batuk, selesema..badan pun suam2..huhuh