Wednesday, November 24, 2010

Ayah dalam bilik??

'Mama...ayah dalam bilik tu'
'Ehh...ayah work la. mane ada ayah'
'tak....tu ayah...(tangan tunjuk dalam bilik)'
...........................
cuak beb!nak masuk rumah ke tak
'Mama!ayah dalam bilik...ayah tido..tuuu'
`Ishkk....mane ada la'
Dengan langkah bismillah....mama terus bukak lampu bilik
`ehh......'
my princess terdiam & blur

Hahh...ni la kejadian petang semalam. Lepas ambik my princess,terus balik rumah. Bukak pintu macam biasa,my princess yang masuk dulu. Terus dia meluru ke bilik no.2....dia cakap ayah dia dalam bilik tengah tido. Goshh! mama kedu jugak sebab dia mengiyakan percakapan dia tu. Bila mama menidakkan...dia keep saying dia nampak ayah. Actually en.somi balik malam,masa tu en.somi tak balik pun lagi. Bila mama bukak lampu,dia tengok ayah dia takde....dia pun macam blur.

Bila en.somi balik around pukul 8,bagitau la en.somi pasal ni.
`Dia kata nampak ayang'
`Batisya nampak sapa,ayah keje la'
`Batisya nampak ayah la kat dalam tu'

Kami berdua...senyum jer.

7 comments:

eLYies said...

huwaaaaaaa...kalo aku fengsan dah..takutnyaaaaa

A.I said...

isk...giler serammmmm! carik la umah lain wei. takot makin kuat lak dia menyakat..hohoho

ILA HAFIZ said...

leh geng dgn izz.. hehe

iera_ayen said...

serammmm...ank ko selalu nmpk yg bukan2 kan??? kalo aku ntah2 dah pengsan..kahhhh. Ko ni kira kuat semangat gak yer Sue...

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

uwaaaa...kuat semangat mama...kalaou kmieja dah takut...

Lyana said...

pergh....seram i...pasni kak su bace yasin dlm bilik tu...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

uikss cam kes mistik aku lerr plk