Monday, November 29, 2010

Batisya meet Dentist

Jumaat kelmarin mama cuti...bawa princess jumpa dentist. Mommies ila la advice sebab dia pun bawa hero dia cek up gigi. Seawal pagi bangun bersiap,pukul 9 keluar. Hari tu nak cuba ajar my princess duduk di carseat. Dah lama dia tak duduk dicarseat ni,dulu dia memang la tak nak tapi hari tu tah macam mana dia excited,siap nak pakai belt sekali. Fuhhh lega!



Pergi klinik pergigian BTR jer,dekat dengan rumah MIL..hehehe. Kebetulan cuti sekolah,ramai jugak la budak-budak masa hari tu. Ohh yer..klinik ni hari jumaat khas untuk kanak-kanak & remaja SAHAJA. Lama juga la menunggu turn,no.22..masa sampai tu baru no.5. Tengok jam dah pukul 10.45..time tu princess poo-poo pulak. Dalam toilet dengar nes panggil nama princess. Dah selesai dalam toilet,pergi bilik no.2..tanya dah panggil ke my princess..dia suruh tunggu kejap. 5 min lepas tu..nes lelaki panggil.

Takot jugak la my princess menangis kan sebab masa tengah tunggu turn tu,ada satu budak pompuan menangis...dah baring dalam bilik...nes nak cek dia tak nak..mak dia pujuk lama jugak la..hahaha. Time princess..nes suruh baring atas kerusi tu,rileks je dia..hehehe. Nes suruh bukak mulut...dia nganga then mama pun cakap kat dia...bukak besar-besar,doctor nak tengok gigi cantik..hehehehe


Setelah diperiksa...doc cakap semua ok..ada gigi akan tumbuh lagi. Bila dia dah 7 tahun,semua gigi akan tumbuh besar & rapat. Ingat nak cek jugak tapi khas untuk anak-anak..tak dapat la cek sekali. Maybe next time

8 comments:

ILA HAFIZ said...

good girl batrisya. camtu la. izz mmg xcited check gg sebab nanti dpt sticker kartun. haha

gg izz dah penuh semua. last year dah penuh. doc ckp cepat la gugurnya nanti. hehe.

Ciklinn said...

cute giler muka yg 1st tu geramm aku tgok....

kakyong said...

kakyong pun kena bawa anak2 g klinik gigi ni...

eLYies said...

baiknya alya..aqila aku bawak awal2 dia dah lari..dah le gigi byk rosak..adui..pening2

Anonymous said...

This was a nice article to read, thank you for sharing it.

Anonymous said...

О! Merci pour le post utile! Je n'aurais pas eu ce le contraire!

Anonymous said...

You made some nice points there. I did a search on the subject matter and found mainly people will consent with your blog.

Anonymous said...

This is such a wonderful useful resource that you are providing and you give it absent free of charge. I love seeing web sites that understand the value of providing a quality useful resource for free. It?s the old what goes around comes around program..