Monday, November 15, 2010

Churp Churp

Korang dah register ke churpchurp ni. Kalau sapa yang tak tahu,ChurpChurp ni macam nuffnang jugak. Boleh mendatangkan sumber pendapatan. Mama dapat tahu pun,kebetulan masuk blog eryn. Then terus register. Churpchurp ni bukan macam nuffnang yer. Mama explain apa yang mama paham,mula-mula memang agak pening jugak la. Churpchurp ni bukan macam nuffnang yang mane iklan keluar di blog kita. Macam mana nak jana pendapatan dari churpchurp ni yer?? Ok..macam ni korang. Once dah register,korang kena rajin la cek email korang sebab churpchurp akan hantar notify assignment yang perlu korang buat. Then dari situ,lepas dah buat assignment & assignment yang korang buat tu churpchurp approve, baru la korang akan dapat pendapatan.

1st thing yang korang kena buat dulu...pilih sama nak nak be churper or partner (advertiser). Kalau blogger mama suggestkan jadi Churper yer. Bila dah klik yang tu,just follow je step by step k.


2ndly,korang mesti ada akaun twitter & FB sebabnya kat situ la assignment yang korang buat akan dipaparkan. Lebih bagus aktifkan kedua-duanya.


Selepas dah agree dengan semua syarat-syarat tu,korang boleh pilih code yang mane satu korang nak letak dalam blog korang. Mark je kat circle tu then klik generate code,lepas tu paste kat HTML.


Yang ni mama pilih untuk letak dalam blog mama. Cute je bird churpchurp ni kan...color pun sweet & soft jer. Hahh satu lagi,kadang-kadang email dari churpchurp ni akan masuk spam,so korang kena cek sebelum korang delete semua spam tu.

So apa lagi,jangan tunggu-tunggu ok. Assignment yang diberi tu pun takde la susah mana sangat. Masa 1st nak buat tu..korang akan pening skit macam mama..hehehe. Kalau korang nak tahu macam mana nak buat assignment tu..korang boleh tengok MOHDZAID yer.

9 comments:

mama tisya said...

sama2 tgu assignment..nanti jgn lupa follow aku kt twitter, @mamatisya

shiemz said...

aku dah reg dah... aku masuk utk fb..twitter aku xde...

mama tisya said...

kena ada twitter shiem..nanti assigment tu kene tweet thru twitter

saveme_zero said...

eryn - apa twitter ko yer. tak jumpa pulak nama..hehehe.

A.I said...

cam senang pulak..nk try le nnt..

Nana said...

aku dah reg tp masih xpaham lg menda ni

saveme_zero said...

k ai - mmg senang jer. reg cpt k.

nana - nti dah dpt assignment,ko leh refer kat link yg aku letak tu.

amyeryn said...

twitter aku id nye @mamatisya

Anonymous said...

Thanks as a remedy for this discriminating article, it's extremely notable blogs