Wednesday, November 10, 2010

Kerna Ayam

Nak citer lawak skit...petang semalam balik kerja,ambik my princess...singgah kedai,nak beli ayam. 

Dek...ayam ada tak??
Dah abis kak

Ermm...kira la yang ni (ada beli kismis,rebina untuk my princess..dia kan ratu PAU)...lepas tu terus drive balik rumah singgah pulak kedai dekat rumah. Ohh kedai tadi tu,dekat taska. Park cantik jer..ngam-ngam tepi kedai. My princess pulak ngantok,petang-petang baru nak tido kat taska...moody la skit dia semalam..tapi kalau bab PAU tak ngantok...hahahaha. Semalam datang ngada dia....tak nak berjalan,nak suruh dukung...masya allah...mengah ok. 

Sampai kat kedai,perasan la ada mamat tengah potong ikan. 

'Dek...ayam ada tak'
Hahh...ayam??? yang sorang lagi tunjuk kat dalam...ada dalam (dia tunjuk kotak airbatu)

Mama perasan yang kat kaunter dah gelak...eh apa hal lak ni

Aku jerit je dari luar...sambil aku gelak...'Laaaaaaaa..aku ingat ni pekerja baru ko...hahahaha'
Yang 2 orang tu pun gelak-gelak.....ampeh tol. Rupanya orang nepal

Mane la aku tau budak tu tumpang siang ikan kat situ...tak pasal-pasal aku jadi bahan gelak kat situ..hahahaha.

nota : lain kali kalau pegi kedai..masuk dalam dulu yer,jangan main terjah je...kang malu sendiri...hahahaha

5 comments:

ILA HAFIZ said...

sengal gak ko ye..hehe

eLYies said...

akak...saya datang siang ikan je la..bukan keje sini la..hahahahha

sengal

A.I said...

haha..konpiden je kau kan? tp kalau aku pon mau sama jugak ngan kau. dah motong ikan bagai kt situ. musti la ingat pekerja kan? haha

fazilzura said...

WAKAKAKAAK .. lawak tui le akak ni

D.O.U.B.L.E...S said...

hehehehhe lawak la hang sue....