Wednesday, November 03, 2010

Sabun Susu Kambing

Korang pakai sabun muka apa yer...daku pakai susu kambing aje. Muka ni jenis alergi,senang je naik jerawat..some more muka aku ni jenis berminyak tapi pakai sabun kambing,minyak tu undercontrol la. Dulu aku pakai sabun susu kambing Ust.Ismail kamus punya tapi susah nak cari kat mana-mana. Kebetulan hari tu,aku pegi downtown....tu yang dapat beli sabun tu. Now cari merata...xde pulak sabun ni.

Jumaat tu,aku ke c4....kebetulan lalu kedai jamu-jamu ni. Tanya sabun susu kambing yang mane bagus. Sebelum ni try jugak produk-produk tempatan....tapi tak tahan muka aku ni..peeling bagai..macam kena bakar je..huhu. Aku just nak kurangkan minyak & noda-noda hitam jer. Asal cantik dimata suamiku sudah...tak yah pening-pening nak cari produk yang buat macam cinderella..hehehe. Daku takde pakai toner ke moist ker...dulu rajin..sekarang?? MALASS! hahahaha...asal ada pencuci sudah.

7 comments:

shiemz said...

aku pakai susu kambing gak tapi aku suka beli kat padang besar...yg 5 ketul RM10 tu.... warna putih... ade gak jual kat area2 shopping mall.... mang sgt sedap pakai tapi aku bukan pakai kat muka jer..kat badan pun aku pakai tue... hahah

fazilzura said...

zaman zr study dulu mmg gune sabun ni ler.. now dh x pakai dh ..
wangi je sabun ni

Nana said...

dulu2 aku penah gak pakai sabun ni sedap bau dia kan

eLYies said...

shiem..patut la kulit ko gebus je..khasiat susu kambing rupernya...hahaha

kak sue..akud ulu pernah gak try..tp muka aku tak sesuai..kering jadinya..aku tetap ngan de wajah..

ILA HAFIZ said...

kak sue.. aku dr dulu sampai la ni pakai sabun buku susu kambing ni. kekadang aku pakai yg ada sekali alor vera ke kulit gambai ke.

setahun guna x habis lg jimat. kulit pun ok

Lyana said...

dulu2 penah pakai arwah mak punye jek... tapi den pakai ape2 pun muke camni gak...berjerawat..hukhukhuk

Aleyn said...

Sabun susu kambing memang elok utk kulit...i pun pakai gak

BTW, sudi2lah join contest I yer