Sunday, December 12, 2010

Menu express for Gathering

Ahad - Family day dengan mommies di Sg Congkak. Dah lama plan gathering ni tapi masing-masing ada je aralnya,so tunda dari hari ke hari. Finalize 12.12.10 family day untuk geng mommies. Kali ni pun tak ramai,ada dalam 4 family & tambah-tambah ahli keluarga sendiri...nak memeriahkan gathering ni. Make time jugak la nak fikir menu apa,end up ... spageti keju cheese untuk anak-anak. Ye la anak-anak tak makan pedas sangat kan,so buat yang lite-lite je.



Resepi :
1 tin prego keju & hers
1 tin cendawan butang
300gm udang
300gm sotong
2 bungkus cendawan keju dengan cruotons

cara-cara:
panaskan prego keju & herbs bersama cendawan keju dengan cruotons,kemudian masukkan cendawan butang,sotong & udang..kacau rata,masukkan garam sedikit. If nak letak ayam pun boleh,mussel pun boleh..terpulang. Cara ni express...hehehe.

Sabtu tenghari semalam,round-round blog kawan-kawan. Masuk blog eryn,nak cari resepi cheese oreo tu tapi tak jumpa pulak,then terjumpa resepi muffin yang sangat mudah...Blueberry Muffin. Bahannya pun tak banyak,memang sangat suka kalau tak guna banyak bahan ni..hehehe(malas sebenarnya nak renyah-renyah kerja...hehehe). Sebelum balik,singgah kedai bakers shop belakang office beli tepung blueberry...1kg RM13.90.

1kg Tepung Blueberry

Dalam blog eryn,semua detail ada...korang boleh tengok kat SINI


Ni muffin versi Mama Batisya...hehehe. Agak-agak kalau jual macam ni,ada tak orang nak beli...hahahaha. Sampai muntah lava muffin mama ni...kenyang ko makan seketol.

3 comments:

mama tisya said...

kemain melimpah muffin ko..lama aku tk buat ,,,,yum3

eLYies said...

maner kuah spagetti ko tu kak sue...

giler kentang muffin ko..sampai leleh2 ko..

Mieja@Amiizaa2001 said...

sedapynyaaaaa mama.....
peberet kmieja spaggetti....susu blh jdk byk bila makan spagg :)