Saturday, December 25, 2010

Pusat Sains Negara & Lake Valley

Cuti Public holiday hari tu,ajak en.somi bawa princess jalan². Sebelum tu breakfast di BTHO,selalu juga pegi sana..makanan kat situ tastenya not bad ,harga masih maintain lagi & banyak pilihan. Lepas dah breakfast..dua² jem,pikir nak pergi mana. So mama senaraikan yang terlintas dalam fikiran. En.somi pilih Pusat Sains Negara.

Sampai sana,parking pulak penuh. Terus je la pusing² kat situ..cari port yang boleh parking..lagipun kat situ takde lot parking..so boleh parking sepah² asal tak blok kereta orang...hehehe. Kebetulan masa datang ni,banyak galeri yang masih dalam pembaikan. Galeri dino je boleh masuk...yang lain² ditutup. Akan datang akan ada kolam mandi untuk budak² macam kat Taman KLCC tu. Masa sampai sana tak berapa ramai orang,bila dah tenghari...sesak jugak walaupun banyak galeri tutup. Batisya steady je tengok dino tu tapi nak suruh pegang..dia tak nak sebab benda tu bergerak²..hahaha. Lagi satu...patotnya jangan la kasi suasana tu seram,gelap macam dalam gua. Banyak budak² yang takot nak masuk..ada yang menangis sebab sound effect dino tu..memang keliwon la bunyinya..tu yang budak² jadi takot. Tiket berharga RM10 seorang,ok la tak mahal tak murah.





video


Petang pulak,en.somi ajak ke c4 BTHO..cari barang dapur skit. Lepas tu..terus ke Lake Valley..port memberi ikan makan.


video


2 comments:

Nana said...

nape gmbr kecik2 xpuas mata aku heheh
aku baru2 gak jejak pusat sains
mmg damia yg lebey eksited
nak2 time kat tmpt2 eksperimen tu
ada dinosor kan

e.l.i.z.@ said...

lama betul eli x jejak kt sini..anak ksue pun dh bsr dhhhh...rambut panjang! bila nk tambah ni? *lari topik lak heheh