Wednesday, January 05, 2011

Today her 1st day to School

Hari ni...batisya dah start sekolah. Actually tak plan pun nak hantar. Selalu kalau keluar,memang akan lalu Tadika Al-fath ni.Batisya sure akan cakap..'Mama..batisya nak pegi school erk'. Semalam lepas balik HUKM,masa lalu tu tengok cikgu² tengah antar murid² balik. So..terus ke situ tanya detail semua,masih boleh terima ke tak. Bila kata boleh register lagi...terus isi form semua & bagi surat beranak. Excited tol batisya,cikgu bagi baju sekolah,beg,baju sukan.

Pagi ni...kejut dia,mata tutup..`batisya,bangun la,nak school tak..mandi air panas tau'... tersengih² je getik..ekekekek. Suruh en.somi masuk lambat hari ni.....hantar batisya sekali. Pukul 7.45 keluar rumah,terus la ke sekolah...turun kereta,sampai depan pagar sekolah...menonong je masuk..dah tak pandang makpak dia kat luar ni. Kita ni yang menepek dok tengok dia..dia tak heran..bertuah budak tecik ni...

Tengok...menonong je jalan. Budak laki tepi tu..dok menangis nak balik..ekekekek

Tengok anak mama...beratur dengan budak² laki...hahaha..salah line la sayang oii!

Hahh...dah dapat kawan,sibuk nak masuk dalam pulak.

Time beratur...sorang² dia je

Ok...cikgu dah asingkan budak² umur 4tahun..dah ada geng sorang

Macam mana doa tu sayang...bukan tutup muka...ekekekek

Ni geng 4tahun....ada la dalam 4,5 orang kot

Macam ni ... tangan bawah sikit batisya...ekekekek

Ok....now time untuk masuk kelas,semangat tol anak mama.

6 comments:

el said...

baik perangai betul batisya ye sue..xde lak dok buat perangai xmo beratur melompat main2 ye..bgslah..ko pun x susah ati tggl dia

nasazfrog... said...

begitu la gaya anak2 kite klu kali hari pertama persekolahan

@e_da said...

alahai comelnya dah sekolah.. dah beso la dia...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

waahh..!! dah skol.. bestnyaa.. yang tak rancang tue la menjadi...

~chekuna~ said...

comel..batisya..dah school..so behave...

Lyana said...

seronoknye die kak...