Wednesday, February 09, 2011

After Melaka ~ Port Dickson

Lepas dah round Melaka,bertolak dalam 4 lebih...dah tak larat nak kemana-mana...princess pun dah buat perangai,ingat nak singgah la jumpa kawan,balik kg suami..tapi dah penat sangat,tak daya dah. Syukur perjalanan dari Melaka ke Kl tak berapa jem,smooth jer walapun banyak kereta. On day way tu,mama & princess bantai tido...hahaha. Dengan cuaca yang panas,mata pun jadi stim..ekekekek. Nak masuk seremban,tersedar..tengok dah bersusun kereta...ada accident kecil tepi jalan.

Hubby cakap..kita stay PD nak tak sayang? Wahh...mama pun,Ok yang..jom!hahahaha. Kita stay kat Tiara. Sampai PD,terus menuju ke Tiara,ingat dekat..rupanya jauh dari Telok kemang. Sampai Tiara...tanya reception,dah penuh! ayakkk...sure semua full pack ni. Then merayap ke tempat lain,jumpa Puteri resort..tanya ada kosong satu apartment..RM400!Hubby tak mo sebab semalam je duduk kan,some more..kitaorang 3 beranak.5,6 tempat jugak la mama tanya..semua full!Stress dah time ni tau,takot takde kosong. So merayap lagi...terus ke PD. Jumpa resort je..terus tanya,semua penuh!arghhhh!! terus lagi kedepan..waktu pun dah nak malam,dah hampir pukul 7. Aihh...jangan la takde kosong. Terus kedepan,berhenti di Selesa Beach Resort..Mama turun tanya...last pack..2 single bad,seaview..RM280. Call hubby kat luar..ok confirm! Saya ambik!Nasib baik la ada...rezeki. Pool pun ok...tepi laut je resort ni.


Masuk je bilik...wahh! sangat la syiokk! memang lena tido malam ni..hahaha

Terus bukak tv...untuk princess

Abaikan bantal princess yang cantik sangat tu ye..hehehe

Hahh...ni princess punya kerja.

Tengok! dia nak kemas!grrrrrrrr

Suka-suka dia je ubah port...aihhh

Lepas makan...ambik angin kat laut.


Kita suruh dia posing elok²...macam-macam posing dia buat..

see....

Hahh...anak orang lain tak berani nak cecah air tu...dia selamba je,nasib tak terjun dalam kolam tu

Pesen apa la anak dara mama posing ni...hahahaha


Esok pagi nya...bangun seawal ... terus turun breakfast,princess dah tak sabar nak mandi pool

Mama tak mandi....hehehehe. So hubby yang layan princess


Ehh..nak kemana pulak ni

Ada misi yang perlu dijalankan

Tanpa segan silu....terus ambik port kat situ,macam toy sand tu dia punya okeh! Budak² tu tercengang tengok princess main dorang punya...hahahaha. Mama panggil dia,tak layan! Adehh anak mama ni.

Ayahnya naik kedarat...ajak main pasir sendiri,korek dengan tangan je la...hahahaha


Ok...time to go home. Not bad datang sini...lain kali boleh datang lagi,stay sini jer

Macam aksi gorila je...hahahaha. Bye-bye PD...nanti jumpa lagi

7 comments:

el said...

suka aku tgk rambut alya pjg comey...x leh bla dia ngan stail dia g kt tmpt org main pasir2 tu hahahaha
pndi lak dia posing2 eh

fazilzura said...

wahhh besh nye akak jln2 cuti2 msia ...
daku cuti2 jgk , tp cuti2 banjiroooooo huhuhuhuhu...

eLYies said...

sakan ko berjalan kan...syok kalo poket tengah penuh..kalo jalan2 poket kosong tak syok langsung..huhuhu

saveme_zero said...

hahaha...byk pe-el skrg ni L.bdk tahun 2007 byk songeh! tp melaka panas zura,even panas berasak org ko. alaa yies....pasni ko pun leh jalan² gak

Nana said...

aku penah duduk sini 3x
dapat dsikaun sebab under company kakak aku
pagi2 ada poco2 kat bawah tu
ko tak join?poco2 dia?

saveme_zero said...

poco²? tak nampak pun..aku turun 8lebih,semua orang sibuk makan..ekekeke

Bibu said...

amboi dari melaka ke PD plak hehe sonotnya