Wednesday, February 16, 2011

Astro yang vangang!!

 

Geram gila mama dengan astro ni! Idiot! Biasa sampai je rumah,lepas letak barang semua on tv. Petang ni on la astro macam biasa,sekali takde siaran. Kat selection atas tulis call cust.service 0.0.0. Argh..ni sure kena potong. Mama call astro cek akaun,awal bulan hari tu mama dah settlekan payment. Pelik gak asal kena potong. Cust.service cek semua katanya ada pending. Korang nak tau berapa ringgit tak? Sure nak tahu kan. Hari tu mama bayar rm80,padahal bulan-bulan kena bayar dalam rm70 je. Jumlah yang pending tu adalah RM14! Mama geram dah,terus sound cust.service tu. Nasib la kan dia yang kena. Mama cakap takkan pasal rm14 tu astro potong,apa ni! Dengan govt.tax naik! Stress mama dengar! Ok..sekarang ni tolong sambung balik boleh tak? 14 ringgit tu saya bayar esok. Nasib baik la cust.service tu melayan mama dengan sabar,so cool la sikit. Gila hape 14 ringgit nak potong,kalau 14ribu ke,140 ke logik gak. Vangang okeh!

9 comments:

A.I said...

A'ah kan? rege dia dah naik. biasa benbulan aku byr 67.90, skang ni dah kene 70++ plak. haih..

cikmOt said...

salam...astro memang bangang skang..sakit ati jekkk

Lyana@Mely said...

astro memang bengap skit...yana dulu umah lamenye astro dah settle sume..skali umah ni nak sambung balik de kate ade tertungga rm 30+...what the %$%$^&... padahal dah settle...

skrg ni tak pakai astro pun..pakai antena biase je.. siaran yg adde oun tak sempoat tgk..kang pasang astro membazir plak

saveme_zero said...

dah le nak sambung balik skrg ni RM20 okeh! cipet astro ni. mmg makan duit orang je keje dia..vangang tol!

Anonymous said...

RM14 ok jugak la..kak ina tertunggak 1.40 jer sue pun kena potong..sapa nk jwb tu ek..hehehhe

finizaini said...

sue,

psl asteruk ni ade dh org komplen kt malaymail..motif depa nk suh kita tukor ke beyond..tu aje...
mmg dlm paper tu astro reply yg pehni depa xmo amik kesah sgt dh psl astro yg lma..depa prefer beyond aje..tu je motif depa..so klu rsa nk pakai astro yg ade ni jaga2 le..jgn wat hal ngn astro nnti depa bg alasan suh tukor beyond..aku pn riso, dh le ank aku suka benor kuarkn simkad tuh..huhu

saveme_zero said...
This comment has been removed by the author.
saveme_zero said...

HOTAK ASTENUK LA! INGAT SEMUA TV KAT RUMAH ADA HD KE NAK PSG BEYOND TU. AGAK² LA KAN. CO KAP LAM YA NGA MCM NI LA,MAKAN DUIT ORANG JE!GRRRRRRR

eLYies said...

tu la...dah naik sebab gove.tax naik 6%..sengal..

adui..takkan RM14 nak potong,...sengal...kalo nak tukar pakej tau plak cas orang RM10..lempang baru tau!!!