Monday, February 07, 2011

Holiday to Melaka ~ Part 1

Hai korang,seronok tak cuti panjang awal tahun ni. Macam daku,isnin dah start cuti..hehehe..kalah orang yang nak raya,office start cuti hari rabu officially. Sampaikan isnin tu dapat call dari project dept.,Bos request suruh datang office printing drawing..sampaikan HR email,warning for next year..lain kali our dept. jangan semua cuti..bukan we all yang raya..ekekekek.

Isnin..rabu en.somi kerja,ingat takde kemana-mana maklom la en.somi ni bukan suka berjalan sangat. My sister ajak berpiknik hari khamis tu kat sg.chongkak,so sms la en.somi..tanya ada plan ke tak. En.somi kata..insya allah ada plan.

Pagi khamis tu seawal pagi bangun,en.somi kata jom..ke afamosa Melaka. Terus berkemas,kemas rumah dulu...dalam pukul 10 lebih bertolak...breakfast dulu..tu pun kat nilai. Perjalanan mengambil masa 1jam lebih nak lepas seremban. Banyak gila kereta dat day,semua orang pun bercuti.

Sampai Afamosa,perghh...pack gila! sampaikan hotel banyak yang fully book. Sebelum tu en.somi plan nak tido rumah mak mentua abg ipar,kebetulan dorang pun balik kg kat Brisu. Sampai Afamosa dalam 2 lebih,parking kereta..then terus ke entrance. Destinasi pertama adalah Animal Safari,tiket RM38 seorang,budak² 3feet keatas kena caj.












Lepas dah round afamosa,ajak en.somi tido hotel..tu pun if luck. Call sana sini..banyak yang dah fully book. Kebetulan,lalu d'village resort,ada satu resort..en.somi tanya..ada kosong. Tempat tu..scary! sebab kurang gile orang,hanya ada 1,2 bilik je yang berpenghuni..dengan pool yang kotor,aihh...tak berjaga langsung la tempat ni. 1st & last la datang if unplan nak datang melaka for holiday. Dah le daku tak boleh tido...berjaga sampai pukul 3 pagi..hehehe

Hahh...budak ni over excited dapat holiday..hehehe

On da way g makan ikan bakar. Actually nak g makan kat Umbai,sekali tak jumpa jalan..jumpa Medan ikan bakar Alai..not bad jugak la kat situ.



Sambung next entry...

6 comments:

el said...

aku mmg teringin nak jejak kt melaka..g holiday..mayb pas aku beranak bb pun dah besar...hehehehe

A.I said...

bestnya berholiday.. ;)dah lama aku x blk melaka. huhuhu

Alyn Aellynn said...

hahahah ko pon tidur hotel berhantu. bek tidur hotel ADABI tu. kahhh dah tentu berseih selesaa kat bandar lagiiii

Nana said...

beznye g oliday
tingin nk g zoo melaka
a famosa waterworld...bila ntah

Mieja@Amiizaa2001 said...

seronoknyaaa...kmieja belum pernah prg waterpark yg baru tuu......

Mieja@Amiizaa2001 said...

seronoknyaaa...kmieja belum pernah prg waterpark yg baru tuu......