Tuesday, March 15, 2011

C4 ~ egg tart ~ berat

Malam tadi lepas dinner,dalam pukul 9 lebih pergi C4. Cari barang dapur skit, beli co-it jer...dah seratus lebih...adehh. Cari barang yang utama je..barang tak utama,kemudian hari..hehehe. Kalau pergi C4 ni,tak sah `kakak' kalau tak singgah games kat situ. Nak citer skit pasal princess ni. Hari sabtu tu dia demam & hari ahad pun sama. Malam tu...sembang macam biasa la kan. Selalu panggil dia batisya...sekali masa panggil dia tu...`bukan batisya la mama...kakak...ka-kak!dia mengajar kita sebutan kakak pulak..macam kita tak tau sebut lak..kerek tol! Start tu la panggil dia kakak. Lepas baik demam...dapat pe-el baru pulak..hehehe. Tiada makna tersirat ye kawan-kawan...hehehe.


Sementara menunggu hubby melayan kakak...mama apa lagi,merayap la kan. Kat C4 ada king's bakery,mama sure tak miss beli egg tart sejak suka makan eeg tart KFC. Sampai kat king's...abis la pulak. Terliur tekak nak makan. Tanya salesperson tu...`dek,egg tart abis ke'..`abis la kak. Kat kfc ada kak'...`ehh mane ada dah,dah lama takde'. Tahun lepas tak silap egg tart ni ada kat kfc,tu pun kejap je.

Sebelum turun escalator,ada lak penimbang. Erm...lama dah tak timbang ni,last bulan lepas. Harus ditimbang ni. Masuk 20sen...mesin menunjukkan 58.5kg. Mak aii...sekilo ko naik! Hahh..camne ko nak kurus ni wehh. Segalanya dah kembang ni. Takpe-takpe....nanti kasi kurus ye (bertuah la kan kalau nak kurus). On da way turun escalator tu..pandang kfc sebab kfc ni betul² depan escalator..sekali nampak Egg Tart! Wahh...apa lagi,sebelum nak tutup,cepat² mama masuk dalam Q.

`Egg tart ada lagi'..sambil mama tengok jam..dah dekat pukul 10malam
`Ada,nak berapa cik'
`Ok...3pcs'..hati nak 9pcs tapi muntah telor lak nak telan ni..muahahahaha


Balik rumah je...terus mengadap egg tart ni..abis 3pcs...hilang kempunan.
Ohh..ada lagi ngidam...nanti la mama citer ye..ngidam apa. Ehh...ada apa² ker?? toing toing...hehehe

Puas dapat makan...nak buat,tah zaman bila kan..hehehe. So beli je la..seketol RM1.80 ye. Kalau panas²,sangat crunchy! Hahh..makan egg tart...bukan sekilo berat ko naik oii..mau berkilo..kahhh

3 comments:

atie said...

eh...ada egg tart yer kt kfc....atie tak pernah tau pun...

saveme_zero said...

atie - ada,new menu.sila dapatkan ... sgt sedap..hehe

fazilzura said...

kak , daku pun selalu 'wajib' singgah di c4 hhuhu , akil pun suke g game tu