Tuesday, March 29, 2011

Semenyih ~ JJ

Sabtu - Lepas kerja,lepak kejap rumah mil then balik. On da way nak balik rumah,call hubby dulu tanya dia balik pukul berapa. Hubby cakap pukul 6 macam tu,mama mintak izin balik semenyih,rumah ayahanda. Cuaca panas,tak hujan langsung dah berapa hari ni kan. Lepak rumah ayahanda sampai petang,ingat petang tu nak pegi rumah sis mama tapi dah hubby balik awal,takde la pegi. 

Kat rumah ayah sekarang ni,ada kucing. Ni dulu kucing tumpang je,mak selalu bagi makan. Dah lama-lama,dia sedap lak melepak rumah ayah mama. Langsung beranak 3 ekor..2 ekor mati. Tinggal la sekor,princess suka kucing. Dia asyik la belek kitty tu,siap berborak la...hahaha. Sorry la,mama tak berapa suka anak kucing mau pun kucing.








Ahad - kemas rumah,basuh baju dulu..buat apa yang patot dulu la kan.Plan nak cari botol susu yang baru untuk princess. Sebelah KPJ Cheras Selatan tu ada shop lot baru bukak,so ajak ke Twinbaby butik. Ermm...tak banyak pilihan. Terus ke JJ cheras selatan,full parking! Jawabnya kena la parking kat roof. Cuaca hari tu...MASYA ALLAH!terik yang amat² la. 

Cari punya cari....jumpa brand japlo. Tak nak dah beli avent sebab plan nak stopkan botol masa princess 3tahun setengah nanti. So beli yang murah sudah & 0% BPA,tu yang penting. Langsung cari baju basahan untuk princess,dapat la 4pasang untuk dia.



2 comments:

irma said...

wah cantik dak alya tu ikat rambut....kejap yer dah besar dh...

Bibu said...

ala bela la kucing..anak2 aku kalo kucing sesat kat depan umah tarik bwk masuk bg makan...tapi aku suke gak kucing jalanan ni sng de dah taw berak mane hahahha..