Wednesday, April 27, 2011

Buffered Earnings yang hilang

Last week lagi BE mama dah hilang,same kes jadi pada yies. Sebelum ni pernah jugak yies tanya mama pasal ni. Mama ingat kot salah coding ke apa,then jadi pulak kat mama. So mama ingat yang nuff dah tak nak bagi BE. Nak merajuk dah tau tapi untuk hilangkan rasa tak sedap hati tu mama email kat nuff. Selalu nuff akan cepat respond sebab tu mama suka email nuff..TQ nuff for that answer. Really helpful!

So mama pun tanya la nuff tentang BE mama,kenapa hilang. Then ni jawapannya:

Hi Suraya,

You might have mistaken how Nuffnang works. Whenever there is an CPM campaign going on, your earnings will be kept in the Buffered Earnings table. Once the campaign is ended, the earnings is then transferred to a new table called 'Metered Campaigns', which is tallied to your Current Earnings.

Since all your CPM campaigns have ended, all your Buffered Earnings have been transferred to your Metered Earnings, which is tallied to your Current Earnings.

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations

Harap kawan-kawan yang kehilangan BE tu, faham dengan penerangan dari Nuff ni yer. Actually bila BE tu dah ended,campaign tu still running tapi masuk dalam metered earnings.

 Nampak tak campaign name tu,so semua tu la yang running dalam nuff. So no worries ya walapun takde BE sebab still ada pendapatan.


No comments: