Tuesday, April 19, 2011

Tutorial tukar akaun dari yahoo ke google

1st : Klik My Account di Dashboard Blog


2nd : Klik Gmail


3rd : Isi item kat bawah. Bahagian Login name,pilih ikut suka la pastu klik check availability & isi current password. If takde duplicate dengan orang lain,isi security Q tu. Then klik CONTINUE

4th : Lepas dah klik continue,akan keluar page Gmail. Bila log in blog...akan keluar gmail address. Sebelum ni,blog mama guna savemezero@yahoo.com,now dah jadi mamabatisya@gmail.com


Ada yang tanya tentang follower & following, kedua-duanya masih remain. So no worries ya.

~ Selamat Mencuba ~

9 comments:

Atie said...

bagus-bagus...ada tutorial...tapi cara kak sue nie lagi senang la....yg atie bt tadi...agak susah skit...sbb masuk kt permission tue...pastu atie tukar admin author tue....pastu kick kuar yang yahoo....banyak cara rupanya yer....heheheh

saveme_zero said...

atie - cara ni lagi senang,tak sempat ksu nak ajar smlm tapi ko dah berjaya tukar tu..kira ok la kan..hehehe

Amiizaa2001 said...

SZ: bagusssslah siap ada tutorial sekali:):)

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

sue.. sng tuto ko..
aku fening kapla semalam taww..
neway, 10s laling!!! kena create agi r..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

cop.. sue, abes tu.. blog yg nko follow kena follow blk tak..
semalam aku dh register baru, tp tak delete agi akaun yahoo.. so camane ek?

Lyana@Mely said...

bagus tutorial ni..yana pun tercari2 camno nak wat

Merah Mude said...

kenape tak boleh..??

mencari cinta hakiki said...

mama alya..help me!!i can't do this..

izryn said...

thanx a lot....saya berjaya dgn bantuan anda...