Tuesday, April 19, 2011

Telur Tiruan

Sekarang ni,kalau beli telor..kena la hati². Hari tu mama nak goreng mee,nak masukkan telor so pecahkan dalam mangkuk dulu. Bila pecahkan,kuning tu terus bercampur dengan putih. Ahh..sudah,fake ni. Mama cium bau,langsung takde bau hanyir then cari pusat telor..confirm takde. Sah! telor tiruan ni. 


Sebelum ni perasan juga,beli brand ni...kalau pecahkan,yang kuning akan bercampur dengan putih. Ingatkan telor tu memang macam tu kan. Bila dah keluar citer pasal telor tiruan tu,rupanya selama ni dok makan telor yang tiruan la kot.

Lepas ni tak boleh dah beli telor brand ni. Kena try telor lain dah. 

3 comments:

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

oo, brand tu ye..
so far, ai x kena agi..
kena lebih hati2 r pasni..
btw, semoga kak alya dh semakin sembuh yer.. =)

Lyana@Mely said...

huhuu..macam2 kan...telur pun nak di cetak rompak..huhuhu

Bibu said...

kadang telo yg dah expired kot tapi de letak date ke depan..mcm2 niaga ni nak nipu saje