Friday, May 20, 2011

Remis


Ahad kelmarin,ayah ajak mama pegi Pantai Remis,Selangor tapi hubby tak larat sebab sabtu tu dia kerja. Dalam petang tu mama pergi jusco,saja jalan-jalan jer. Then adik mama call tanya nak remis tak,ayah mama beli 3kg. Mama pun ok je la. Adik mama cari yang buluh tapi takde pulak. So dapat yang ni dengan mentarang je. Oh yer,pantai remis tu rumah sepupu ayah mama.

Mama ambik sikit jer sebab hubby bukan makan sangat pun

Mama masak cili jer,bila dah masak..masya allah!banyak betul. Langsung bagi jiran sikit. Untuk orang yang ada migrain,gout...jangan la makan remis ni. Serius! boleh memburukkan kesihatan. Itu la yang berlaku pada mama. Migrain menyerang selama 2 hari sampai demam,sakit sampai meleleh air mata la.

3 comments:

chichi said...

remis ni jual bermusim ke kak..nak rasa la nnt..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

wow, bestnyer.. udah lama aku tak pekena...

saveme_zero said...

chichi - tak sure la tapi rasanya bermusim

laily - ko suka mkn erk. aku sekali je la mkn. tak berani dah nak makan