Thursday, June 02, 2011

Air elek!!!

Selasa petang balik kerja,macam biasa letak barang semua..kemas². Time nak masak,dah perasan air paip kecik tapi takde lak mulut ni nak mengomel. Then rabu pagi pun sama,nak mandi tengok air halusssss jer. Balik kerja petang semalam,air makin halus macam air kencing. Tak bajet pun takde air ke apa. Mama terus cek meter kat belakang,kot budak² main meter air ke kan. Dah bukak sampai abis,masuk rumah tengok kecik jugak. Tanya jiran sebelah,dia cakap air memang takde...memang kecik. 

Mama pun call la hubby,cakap air takde. Nak masak macam mana kan. Hubby cakap..syabas tengah cuci kolam secara besar-besaran kat hulu langat tu secara berperingkat. Dah tu tak reti² ke nak bagi bantuan air. Payah betul takde air ni tau,nak dengan ada anak kecik..perghhh!azab!! Mama suruh hubby tapau je la untuk dinner. 

Pagi ni pun air dah takde jugak,tanya HR manager..kawasan rumah dia ada then dia call mak dia,mak dia cakap dah takde..kahhhh. Tak sempat nak buat air simpanan. Mama dah roger kakak & ayah mama kat semenyih,suruh simpan air. Kalau esok takde air jugak,jawabnya esok adalah Hari CUTI UMUM sempena takde air...hahahaha. 

2 comments:

fazilzura said...

umh baby siter akil pun keno kak , diorg dh 2 hari x mandi , nak berak pun xdak air.. mmg gile syabas, kut ye pun anto le lori air kt kaw yg terlibat , dh le x kasi notis awal..
umah abah ku x dak plak , ke myb psl kiteorg ada tong simpanan kt tangki..

( ni kompom umh ku pun xdak air huhu)

saveme_zero said...

dia berperingkat zura,tu le yg org dok marah. bkn nak hantar bantuan air. baik simpan air tu,takot gak la kan.