Friday, June 03, 2011

Nak beli rumah

Assalamualaikum. Kawan-kawan yang baik hati, mama perlukan pertolongan skit. Sekarang ni mama tengah mencari rumah teres setingkat/ 2 tingkat untuk dibeli. Ye la...sampai bila kita nak menyewa,ye tak?? Kalau kawan-kawan ada info,sila share dengan mama yer. Harga yang mampu below RM200k. Yang atas RM200k ni kurang mampu...hehehe. Nak kawasan cheras kalau ada,ye la senang nak pergi kerja..balik rumah ayah,balik rumah mentua. 

Kalau ada...boleh emailkan mama di saveme_zero@yahoo.com

Tadi masuk blog Syana,tu yang excited juga nak beli rumah. 



3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

sue mmr area pck alam byk rumah still reasonable .. aku duk situ gak ..kt blog aku ko tgk entri House .. aku beli thru Mudah.my .. ko survey2 area pck alam .. semi D- cluster cam aku .. tanah luar luas .. harga ok lg ... dgr citer bln 7 ni akan naik lagi ..al-maklum ada uitm kt situ ..

fazilzura said...

kalau umh teres bwh rm200K emmmm dolu2 banyak ler.. nowdays, sure atas rm200K kak ... lg2 kt cheras..
tu psl ler daku beli aprt tu dulu, now tgh kumpul ongkos tuk beli teres pulok... area2 semenyih banyak yg murah2 kak , tp nangis ler nak dtg koje

syanasaid said...

cheras xde kak umah below 200K
nilai tu pn da xde
rawang ade la lagi
tp dr rawang baik amik puncak alam
sbb rawang tu da xde ape yg bleh buat value umah naik
mcm puncak alam tu ade uitm
& mungkin akan jd bandar utk kurangkan sesak kt shah alam tu

umah sye 20x70 RM175K jek
murah kan..heheee